Al sinds 2006 werk ik met veel plezier als gediplomeerd Massagetherapeut.  Sinds februari 2016  heb ik mijn praktijk aan de Steendobbe in Zuidlaren ik doe dit met veel plezier.

Dit jaar 2019 heb ik mij verder gespecialiseerd in de fascia release,

Wat is fascia eigenlijk? Ons lichaam kent drie soorten bindweefsel en fascia is daar een van. De andere twee zijn ligamenten en pezen. Fascia ligt rond de spieren, botten en gewrichten en ondersteunt en beschermt het lichaam. Je kan het vergelijken met het velletje binnenin een grapefruit. Het houdt het vruchtvlees bij elkaar en geeft structuur maar functioneert wel op zichzelf. Je kan je voorstellen dat als het velletje ergens strak staat, dit invloed heeft op de rest van het vruchtvlees. Zo werkt het ook in het lichaam. Als de fascia ergens strak komt te staan, door bijvoorbeeld een verkeerde houding, kan dit invloed hebben op andere plekken in het lichaam.

In de loop van de jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in de behandeling van nek-,schouder-en rugklachten, en is een  combinatie van  de massages en therapieën die ik in de loop der jaren heb geleerd. Fascia release is hier een hele mooie aanvulling bij.

nek-rug en schouderklachten:

Wie te lang achter het beeldscherm zit kan klachten oplopen. Deze klachten worden veroorzaakt door kort of langdurig intensief dezelfde handelingen te verrichten achter het beeldscherm. Ook een verkeerde houding leidt tot klachten bijvoorbeeld nekpijn, rugpijn, spierpijn, hoofdpijn en zelfs stress.

Uiteindelijk kunnen deze klachten leiden tot RSI/CANS (Repetitive Strain Injuries en Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder). RSI/CANS zijn klachten aan arm, nek en/of schouder, veroorzaakt door bijvoorbeeld beeldschermwerk. Door RSI/CANSklachten kun-nen werknemers hun beeldschermwerk minder snel of zelfs helemaal niet meer uitvoeren

Ook de drukte  en de stress van ons dagelijkse leven kunnen voor lichamelijke klachten  zorgen ,mijn therapie pas ik hierop aan

in mijn praktijk behandel ik veel mensen met dit soort klachten ,naast de massage / fascia release gebruik ik hiervoor vaak medical tape om de behandeling te ondersteunen.

zie onder het kopje massage :medical taping concept.

Een massagetherapie behandeling van mij bestaat uit een intake gesprek gevolgd door een massage van minimaal 45 minuten .

onder vergoedingen kunt u eventuele vergoeding van uw ziekenfonds  vinden.