Omdat ik steeds meer en meer mensen in mijn praktijk krijg met klachten die een andere aanpak vragen ,zoals   bijvoorbeeld een Burn out , overspannen  of andere geestelijke klachten ,ben ik mij gaan verdiepen in andere therapieën om hier ook ondersteuning aan  te kunnen geven .

Zodoende ben ik mij gaan scholen in de Acces bars en Metamorfose massage.

Acces Bars:
De Bars ® zijn 32 punten op het hoofd waarin je alle gedachten, ideeën, overwegingen, emoties en houdingen opgeslagen hebt. Door zachte aanraking van de Bars ® laat je brein deze opgeslagen ladingen los. Het ontspant en haalt de ‘drukte’ uit je hoofd.
Het leegt het hoofd, ontspant het lichaam en helpt je je vastgeroeste patronen los te laten die je niet langer dienen. In het slechtste geval geeft het een ontspanning als na een massage. In het beste geval verandert het je leven. Het laten stromen van de Bars ® kan ondersteunen bij het op een andere manier in het leven staan. Vrijer, blijer en meer ontspannen in het hoofd en lichaam. Je gaat merken dat zaken die je normaal gesproken van je stuk brengen nu zo van je af glijden.
Werkwijze:
Je ligt aangekleed op je rug op een behandeltafel, je mag je ogen gesloten of open houden. .Het is niet nodig om aan te geven waar je aan wilt werken.
Hoe vaker je de behandeling ondergaat, hoe meer je opgeslagen ballast en patronen los kunt laten.

Metamorfose massage:
Metamorfosemassage is een zachte behandeling die bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Door dit reflexgebied te behandelen, kunnen blokkades herkend en losgelaten worden.
Een Metamorfosemassage heeft een diepgaand ontspannend effect. De energie gaat beter stromen en (nog niet verwerkte) emoties kunnen worden losgelaten. Het leidt tot bewustwording en zorgt voor evenwicht in lichaam en geest.
Metamorfosemassage kan bij iedereen, baby’s, kinderen en volwassenen, overal en altijd worden toegepast.
De massage kan goed toegepast worden bij bijvoorbeeld spanningen, ADHD, concentratieproblemen, slaapproblemen, autisme, hormonale klachten, het verwerken van trauma’s en rouwverwerking en in het eindstadium van ziektes. Ook als iemand geen klachten heeft, biedt de Metamorfosemassage een heerlijke ontspanning.

Bovenstaande massages vallen niet onder de vergoeding van de  ziektenkosten verzekering en kosten  35 euro per behandeling