Veel klachten worden veroorzaakt door een vorm van overbelasting. Het zenuwstelsel kan geen goede keuze meer maken en een klacht of pijn is het gevolg. Deze klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld werkdruk, stress of psychosociale klachten. Bij segmentale massage worden extra technieken en manipulaties toegepast om deze klachten te bestrijden en krijgt het lichaam kans tot herstel.

Hoe werkt het?

Deze massage is vooral therapeutisch van karakter.
Er wordt direct op de huid gewerkt, meestal zonder olie. Bij segmentale massage wordt rekening gehouden met de segmentale opbouw van ons lichaam. Elk segment (een wervel en uittredende zenuw) staat in verbinding met een stukje huid, een spier, een bot en een orgaan. Zo kan kramp in de kuiten een reactie zijn van een verstoring in de blaas. Door betreffende gebieden te behandelen (spier, huid en indirect het orgaan) herstelt het lichaam zich.

 

Hoe werkt het?

Het ontspant uw spieren en bevordert de stofwisseling van uw lichaam. Daarnaast heeft deze massage een regulerende werking op het zenuwenstelsel, de hormoonhuishouding en de bloeddruk. Sportmassage wordt ook gebruikt om u voor te bereiden op een sportprestatie, als onderdeel van de warming-up.